Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z silnikiem

doxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Słuchajcie mam (w sensie mój tata) problem z silnikiem w aucie Fiat Ducato. Jeśli będzie potrzebny dodatkowo model itd. tego auta to piszcie. Mianowicie chodzi o to, że dzisiaj podczas wyprzedzania auta zgasł silnik. Odpalił się normalnie. Niedługo później postanowiliśmy trochę go przegazować, żeby zobaczyć czy ponownie zgaśnie. Na 3 biegu samochód nie miał mocy przy 3000 obrotów. Jakieś sugestie co to może być? Dodam jeszcze, że cały czas świeci się pomarańczowa kontrolka silnika.

Z góry dziękuję za pomoc

Swoją drogą wiem, że to nie forum od takich pytań, ale co mi szkodzi zapytać :P

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hmm, czas odwiedzić mechanika który będzie miał sprzęt diagnostyczny.

Ta zółta kontrolka silnika to " check engine ", złapało jakiegoś błęda czyli zapewne coś mogło nawalić, po podpięciu pod komputer wszystko będzie jasne.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

aha odważne pytanie jak na forum dla gimbazy grającej w gry ;]

moze to błąd komputera a nie mechaniczny, elektronika lubi się pierdolić i tak jest... jak się bawicie w gazowanie i wyprzedzanie to może jeszcze schipujcie go.

na pewno nie rozwazałbym samemu ani siedział na forum, wybierzcie się do mechanika, tylko nie do stodoły pana zdzisia.

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Witaj. Pytanie do Twojego tematu czy samochód w ostatnich czasach kopcił na niebiesko i czy wzrósł ubytek oleju. Jeżeli tak to najprawdopodobniej turbina odmawia posłuszeństwa. Proponuję jeszcze posprawdzać szczelność przewodów wężyków podciśnienia bo być może któryś z nich jest dziurawy bądź przerwany i dlatego wystąpił spadek mocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...